7 potten doperwten/wortelen gecanned vandaag en ingredienten klaar voor tomatensoep. Nu zijn de tijden voor de tomatensoep verwarrend op internet. Lisa doet het geloof ik 20 minuten, maar ik heb ook 30 gezien voor pints. Wat doen jullie?
top of page
Pressure Canning NL Community
Openbaar·261 Canner
Canner
bottom of page
Zie bijv. https://ohioline.osu.edu/factsheet/hyg-5340 Dus: geen courgette in de soep, geen selderij in de soep, etc. Ook: de soep niet deels pureren om 'm wat dikker te maken en ga zo maar door.
Je ziet mensen van alles doen op het internet en iedereen mag natuurlijk ook doen wat 'ie wil, maar het valt allemaal niet onder safe canning guidelines van de USDA / NCHFP. Hier zie je het begin van het hele hoofdstuk van de USDA over tomaten specifiek (links zie je alle verschillende onderdelen, kun je op klikken voor verdere info). Hierbij zie je dus geen soep staan. Soep guidelines van de USDA vind je hier. Daar staat: 60 min. voor een pint (500ml) en 75 min voor een quart (1l).
Deze tijden zijn wel voor een groentesoep waarbij je dus ook 'stukjes' erin hebt. Dat is wat anders dan basale tomatensoep. Mogelijk kwam @lisa dan ook tot kortere tijden omdat ze niets anders in de soep deed dan 'tomatensap'.