Ik zie zoveel mooie gevulde potten voorbij komen, daarom gister ook maar een poging gedaan. We hadden een mega pompoen dus hier soep van gemaakt en deze samen met twee potten aardappels gecanned. Ik weet dat de meningen zijn verdeeld over pompoensoep cannen, maar wij zien niet in waarom het niet zou kunnen. Geef gerust je mening en motivatie dat is juist leerzaam.
De aardappels zijn twee verschillende rassen, gewoon om uit te proberen hoe zij zijn na het cannen. Dat is totaal nieuw voor ons en zou een mooie manier zijn om langer te kunnen eten van de wintervoorraad.
Oh ja 1 pot was niet dicht, ik denk dat ik deze te vast heb gedraaid.
Tip: Als ik veel pompoen heb, doe ik deze in blokjes in potten in de pressure canner. Super makkelijk om er daarna soep van te maken door bouillion toe te voegen, en te pureren, of te gebruiken als basis voor curry oid. Of je nu voor of na het cannen pureert maakt niets uit voor het gemak, en het is wel veel veiliger.