Goedemorgen, nu een aantal keer de pressure cannen gebruikt. Potjes lijken goed gevacumeerd. Toen ik een potje open maakte kon ik dat gewoon met de hand doen, hoefde weinig kracht te zetten, hoorde wel iets van een plop. Klopt dit?
top of page
Pressure Canning NL Community
Openbaar·261 Canner
Canner
bottom of page
Zoals ik het heb geleerd is dat je de potten niet direct uit de pressure canner haalt, zodra je het deksel hebt verwijderd je laat ze dan nog een minuut of 5 -10 in de canner staan, daarna houd je ze horizontaal als je ze uit de canner tilt en zet ze op een tochtvrije plek op een doek 2 cm uit elkaar en daar blijven ze onbeweeglijk nog 16 uur staan. Na die 16 uur controleer je het vacuüm en kun je ze labelen en opruimen, op deze manier geef je de potten de tijd aan te passen aan het drukverschil in de ketel en in de omgeving en een robuust vacuüm te ontwikkelen. Het plaatje van het tweeledig deksel moet dan behoorlijk vast zitten op je pot.