Hier het recept voor een heerlijke kant en klare kip curry om te pressure cannen.
Ingrediënten voor 4 pints of 2 quarts:
3 Kipfilets 2 Tomatenblokjes in blik 1 Paprika 1 Wortel 125 gr Champignons 2 Ui 2 Knoflook 2 el Curry kruiden Zout en peper  |
Pressure cannen:
60 min voor pints,
70 min voor quarts.
Snijd de kip en bak het bruin in de pan. Haal de kip stukken uit de pan en leg ze apart in een schaal. De kip hoeft niet gaar te zijn, want het gaart tijdens het pressure cannen.
Fruit de knoflook en de ui in de pan waar de kip in heeft gezeten. Voeg hier ook de curry kruiden aantoe.
Snijd de rest van de groentes en voeg dit toe aan de ui en knoflook.
Als de groentes zacht zijn voeg je de 2 blikken tomaten en de kip weer toe. Laat dit even 10 minuten sudderen en breng het op smaak met wat peper en zout.
Vul dan je potten en houd 2,5 cm vanaf bovenin vrij. (wil je meer leren over welke potten je kan gebruiken, lees dat dan HIER)
Prik met een stokje in je pot om alle luchtbellen te verwijderen en voeg eventueel meer kip curry toe als er meer in past. Houd wel die 2,5cm vrij.
Maak de randen schoon met een schone vochtige doek en draai de deksel er vingervast op. (vingervast betekent zo hard als dat je hem dicht kan draaien zonder je pols te gebruiken)
Doe 3 liter heet water (max 80 graden) in de canner.
Pressure can de pints voor 60 min of de quarts voor 70 min.
Wil je stap voor stap zien hoe je moet pressure cannen? Klik dan HIER
Bij het serveren voeg dan wat kokosmelk toe en giet de saus over rijst.
Comments