top of page

Het conserveren van voedsel biedt je bijvoorbeeld bij groente het voordeel dat je de verse zomerse smaak ook nog steeds te kunnen proeven in de winter. Voedsel conserveren is niet alleen handig voor mensen die zelf eten kweken maar bijvoorbeeld ook als je lokaal bij de boer je groente haalt. Wanneer je in de zomer goedkoop in grotere hoeveelheden groente aanschaft om geld te besparen kun je het goed bewaren door het te conserveren. En je hoeft het niet in de vriezer te bewaren.

 

Je kunt ook heel goed je eigen babyvoeding maken. Daarmee eet je kind het hele jaar door verse groenten.

 

Pressure cannen is de enige echt veilige manier van voedsel conserveren als het gaat over groente, vlees of vis. Met deze methode dood je namelijk alle bacteriën ook die van de risicovolle botulisme bacterie.

 

Dit is niet mogelijk met de weck methode omdat kokend water niet boven de 100 graden komt. Die temperatuur is niet voldoende om botulisme te doden.

Wat zijn de voordelen
van pressure
cannen?

bottom of page