top of page

Wat is
pressure cannen? 

Pressure cannen is het conserveren van voedsel met behulp van een pressure canner. Dat is een hogedruk pan voor op je fornuis met een drukmeter en een PSI gewichtje op het ventiel. Bijna vergelijkbaar met een snelkookpan maar toch ook belangrijk anders.

 

De drukmeter en het PSI gewichtje zijn het grote verschil tussen een pressure canner en een snelkookpan/pressure cooker. Hiermee kun je namelijk van buitenaf de druk en daarmee de temperatuur, in de gaten houden. Juist dat maakt de pressure canner geschikt om veilig voedsel mee te conserveren.

 

Omdat de druk oploopt tijdens het kookproces stijgen de temperaturen boven de 115 graden. Dat is belangrijk omdat bij deze temperaturen je alle bacteriën doodt. Ook de risicovolle botulisme bacterie wat niet gebeurd tijdens het wecken van voedsel met een laag zuurgehalte.

 

Daarom is pressure cannen zo veilig voor het conserveren van voedsel met een laag zuurgehalte zoals groente, vlees en vis.

bottom of page