Gisteren 2 gebraden kippetjes gekocht, het vlees erafgehaald en de 2 kipkarkassen met wortel, ui, paprika en bleekselderij en wat kruisjes heel lang laten trekken tot vanmorgen aan toe. Toen alles gezeefd tot ik mooie grotw pan kippenbouillon overhield en die koel gezet zodat ik het vet er makkelijk af kon schuimen. Het kippenvlees over 5 potten verspreid en aangevuld met de heldere bouillon en wat soepgroente . En die in de pressure canner voor 90 minuten. Zodat ik wat kippensoep op de plank heb liggen waar ik alleen nog maar vermicelli bij moet doen bij het opwarmen.
Ik had nog bouillon over, daar heb ik vervolgens een grote pan tomatensoep mee gemaakt. Daar ook 5 potten mee gevuld, en die staat nu te cannen. Wel iets meer water in de pan gedaan, bij de eerste keer zat er nog maar heel weinig water in de pan, bijna drooggekookt. Waarschijnlijkโฆ
Ik heb dat boek niet maar in de basis boek met pompoen soep is het de flespompoen en die hoeft niet geschild te worden