Ingrediënten voor 4 pints of 2 quarts:
Â
100 gr aardappel
150 gr spekjes
1 klein blikje mais
500 gr sperziebonen
1 L runderbouillon
100 gr ui
1 teentje knoflook
Zout en peper naar smaak
Â
Een kant en klaar soepie voor in de kast is echt een fantastische oplossing voor een goede lunch op een koude dag. Sperziebonen soep klinkt misschien wat gek maar het is een beetje vergelijkbaar met erwtensoep. Hieronder zie je hoe je aan de slag kunt gaan!
1. Dop alle sperziebonen maar hou ¼ apart voor later om ze heel in de soep te doen.
2. Doe de bouillon in een soeppan en voeg daar de 3/4de sperziebonen aan toe samen met de aardappel in blokjes en sudder tot de aardappel zacht is.
3. In de tussen tijd, fruit in een losse pan de ui, knoflook en de spekjes.
4. Als je aardappel zacht gekookt is mix met de staafmixer de bouillon, sperziebonen en aardappel glad en voeg dan de rauwe sperziebonen, het blikje mais, ui, knoflook en de spekjes toe. Nu is de soep klaar. De losse groente die je net toe hebt gevoegd hoeven niet gaar te zijn want dit gebeurd tijdens het pressure cannen.
5. Vul je hete potten en hou 2,5 cm vanaf boven vrij en prik met een stokje de luchtbellen eruit. Maak de randen schoon met een schone vochtige doek en draai de deksel er vingervast op.
6. Vul de Canner met 3 liter heet water (max 80 graden)
7. Pressure cannen:
·      Pints/kleine potten voor 60 min op jouw psi
·      Quarts/grote potten voor 75 min op jouw psi
Commentaires