top of page

Pressure Canning NL Community

Openbaar·400 Canner

Welkom Pressure Canners!


Leuk dat je een onderdeel bent van deze groep. Wij hebben voor jullie een video gemaakt die je meeneemt door de verschillende mogelijkheden van de community. Tip: Bekijk deze eerst voordat je actief aan de slag gaat.



 

Dit is de link voor de mobiele app:

http://www.mobileapp.app/to/xD8IWoG?ref=mam 


Paté conserveren

Zojuist dit recept op Facebook gevonden. Lijkt me geweldig om ook kleine potjes paté op voorraad te hebben. Is dit gerecht ook te doen in de pressure canner? En dan wel of geen vocht toevoegen? Kleine potjes 75 minuten lijkt me in elk geval. Bedankt voor het meedenken!


33 weergaven
mathys.liesbeth
45 minuten geleden

Ik heb beide gedaan. Een keer paté in de PC en een keer in de weckpot om het verschil te zien, te proeven. In de PC was er toch veel vocht vrijgekomen in de potjes. Toch meer dan bij het wecken. Smaak geen groot verschil, wel verschil in textuur van de paté zelf in de PC was veel droger. Wecken krijgt mijn voorkeur. De potjes moet je ook goed controleren of ze vacuüm getrokken zijn.

Wij eten nu nog van geweckte paté van juni 2024 die in een donkere kelder (constante temp 14°) bewaard word. Nog altijd heel lekker.

Paté van kippenlever krijgt hier de voorkeur en als drank voeg ik zelf gemaakte porto toe. Trouwens een potje dat niet ok is dat ruik je direct dus geen paniek het wijst zichzelf of het nog te eten is na een langere bewaar periode.

Vraagje voor Lisa

In een van de youtube filmpjes, waar je jouw gecande potten in de voorraadkast wegzet. Vermeld je dat je de potten niet mag stapelen.

Maar je doet het wel.

Waarom mag je eigenlijk niet stapelen? Dit is de eerste keer dat ik dit vernam.

Een tweede vraag. Waarom haal je de ringen eraf als je deze potten wegzet. Ik draai deze na controle of ze goed vastzitten erweer op. Is dit niet goed/verkeerd?

87 weergaven
Angelica
Angelica
12 uur geleden

Wat ik heb begrepen is dat je een ongelijke druk kunt veroorzaken op het vacuüm van de onderste pot wanneer je er een pot op zet. Daardoor zou je het vacuüm kunnen beïnvloeden, al lijkt het mij een aanzienlijk kleine kans. De reden dat je je ringen het best kunt verwijderen is om een mislukt vacuüm op tijd te ontdekken. Als er iets mis is gegaan tijdens het proces wil je dat graag zien en niet een schijnveiligheid creëren middels de plaatsing van de ring. Een goed vacuüm van binnenuit is het doel 😉.

Citroën bij recepten

Hoi allemaal,


In het complete Ball home preserving boek staan vaak recepten met bottle citroensap. Zou je ook gewoon een Citroën kunnen uitpersen?

Groetjes

80 weergaven
Karina van Lent
Karina van Lent
eergisteren

Ik gebruik altijd verse citroensap.

De reden dat ze sap uit een fles zeggen is omdat ze dan zeker zijn dat de zuurgraad hoog genoeg is.

bottom of page