top of page

Pressure Canning NL Community

Openbaar·342 Canner

Witlof cannen

Iemand ervaring mee? Ik hoor heel graag hoe en wat. Ik heb mijn witlof altijd geweckt maar de weckketel is de deur uit en heb nu alleen de canner. Mijn witlof is klaar om geoogst te worden en hoor daarom graag òf je witlof kunt cannen en zo ja, hoe? Droog, in vocht (evt met toevoegingen), hoeveel minuten ect.

Mijn dank is groot!☺️

Heb het loepje gebruikt maar vond geen post over witlof.

jolanda van Dam
jolanda van Dam
eergisteren

Ja ik heb het pas gedaan, Op zijn kop rauw in de pot water erbij en 30 min. Gedaan. Zien er goed uit.

Hallo Canners, even een vraagje zijn de deksels voor eenmalig gebruik of gaan ze vaker mee? De eerste 4 potten die wij nu losgemaakt hebben daarvan zijn de deksels aan het roesten……

Groet Frank



Hoi, hier ook met sommige gerechten (vlees) al na 1x roestig uit de pressure Cannes, ook de schroefringen. Andere gingen wel 3x mee (groenten)



Hallo iedereen.


Ik heb een vraag omdat ik heel erg twijfel of het wel goed gaat.

Ik heb net een rondje gedraaid met twee verschillende potten.

Jam potjes met die zo'n rondje hebben wat je kan indrukken als het nog niet vacuüm getrokken is.

En mason ball potten met een "gewone" deksels zonder dat rondje in de deksel.


Tik er op hoog geluid is meestal dicht.

Ik probeer mijn pan voor de eerste keer uit. Ik zie geen stoom maar hoor wel een luid gesis. Het water in de ketel hoor ik ook duidelijk koken. Kan de timer van 10 minuten dan aan, of moet ik echt wachten tot ik stoom zie?

Ik ben zo bang dat ik de ketel droogkook!

honhoff
Dec 01

Dit heb ik dus ook. De pop-up afdichtdop komt wel omhoog, maar zie geen stoom.

Hallo :)

kan ik onderstaande in de pc doen?


750 gram half om half gehakt

  • 5 uien fijngesneden

  • 1,5 bollen knoflook fijngesneden

  • 0,5 bos bleekselderij de stengels fijngehakt


Laura
Laura
Oct 05

Kan zeker! Ik gebruik bij boullion blokjes wel gistvrije. (Al zal het niet veel zijn)

Vraag

Wie van jullie is bekend met het merk

"All American Pressure Canner" en heeft daar ervaring mee?

Zij verschepen over het algemeen NIET naar Nederland dus ik vroeg me af of een van jullie er al in geslaagd is er een te bemachtigen.


Hoor het graag!

Angelica
Angelica
Nov 13

Ik snap het wel, zou de All American wel als tweede canner willen. Maar ik moet zeggen dat het ding nogal intimiderend overkomt. Ik heb er zelf geen maar er zijn wel YT video's van Amerikaanse dames die ze vergelijken.

Ik vraag me af of je ipv zout peper en kruiden. Ook een bouillon blokje kan gebruiken in de soep . Kan dit met pressure cannen samen gebruikt worden?

Ik heb geleerd dat eigenlijk alles aan kruiden kan, zelfs dus bouillonpoeder of blokjes.

Even een technisch vraagje: ik let altijd op het metertje, dat die op 11 psi blijft. Mijn gewichtje gaat pas trillen bij 11,5 psi (zie foto)


Nu las ik op de website dat het gewicht gaat sissen en draaien bij 10 psi ( ik heb de eerste generatie canmate, dus niet met 2 gewichtjes).


Totnutoe deed ik altijd het gas lager als het gewichtje ging draaien en sissen om hem weer terug te krijgen op 11 psi. Had ik hem dan moeten laten draaien?


En is mijn metertje misschien niet goed afgesteld?


Oké, dat heb ik ook, dus betekend het nu dat je gewoon op 12kan cannen? Ik was altijd bang dat het te hard ging maar dat kan dus eigenlijk niet Ik heb ook die eerste lichting van pannen. Met één gewichtje alleen die zwarte

Hallo, ik heb via familie potten van de jumbo gekregen om te gebruiken voor wecken en pressure cannen, alleen zitten er gaatjes in de deksels helaas. Weet iemand of er voor dit soort potten ook ergens deksel te vinden zijn? De normale TO deksels passen niet.

Flessenland, kun je ook een poging wagen.

Goedemorgen,

Sinds een paar weken heb ik een pressure canner en ben ik me flink aan het inlezen. Ik zie in Amerikaanse filmpjes dat er bij het inmaken van tomaten(saus) altijd acid of citroensap toegevoegd wordt. Is dit noodzakelijk? Verandert dit de smaak niet?

Hoi Inge, tomaten zitten net als peren op de grens of ze veilig ingemaakt kunnen worden of geweckt kunnen worden via de waterbad methode, ( dit is dus niet pressure cannen). Door het product iets zuurder te maken zakt het onder de veilige grens van 4.5 PH, om die reden wordt er vaak azijn of citroensap aan toegevoegd. Het hangt er vanaf hoeveel zuur je toevoegt of je het terug proeft in je saus.

Ik heb niet zo'n goede ervaring met de drukmeter bij de nieuwe pan, deze blijft hangen tussen de 5-10 psi. Dus moet ik op het gewichtje cannen. Nu wordt in alle filmpjes die druk op 10 benadrukt, dus dat vind ik best wel lastig. En bij het afkoelen ontdekte ik dat op de meter 0 níet betekent dat de druk ook van de pan is. Gewichtje stond wel stil. Maar flink wat druk en stoom kwam er nog uit. Dat voel je.


Ben ik de enige met dit probleem, hoe doen anderen dat?


Ps dit is een tweede vervangende meter. Ik heb contact gehad met de support, ik moet het er maar nee doen of laten callibreren. Ze schijnen niet zo betrouwbaar te zijn, de meters.

Beste Erna, Als ik zo op het filmpje kijk dan heeft deze manometer inderdaad een kalibreer beurt nodig en is er helemaal niks mis met de manometer. Het probleem is dat tijdens het verzenden de manometer niet altijd heel nettjes behandeld worden door de pakket diensten. Zodra hij een tik krijgt kan hij meteen al afwijken. Maar om je gerust te stellen er is helemaal niks mis met de CanMate je kan werken vanaf het trillen van het gewichtje. Die is altijd lijdend. Als je wil werken met de manometer dan kan het zo zijn dat bij verzending hij weer iets afwijkt of je hebt geluk. Het beste is dus inderdaad op locatie laten kalibreren en weer voorzichtig meenemen en thuis met zorg behandelen want de meters zijn niet heel betrouwbaar en wijken snel af. Vandaar dat de CanMate geleverd word met het geschikte gewichtje op je woonhoogte dan heb je altijd een betrouwbaar iets waar je naar kan refereren. Wat vervelend dat het twijfels met zich mee brengt dat willen wij natuurlijk niet. Wij vinden het juist belangrijk dat je met zelfvertrouwen aan de slag gaat. Sorry dat dit twijfels opwekte. Mvg, Lisa Moll Ervaringsdeskundige Pressure Canning Products

Ha allemaal,


Vandaag de pressure canner in gebruik genomen.

De meter komt niet boven de 9a10 uit.

Het rode gewichtjes maakt een enorm sissend geluid en draait heel hard rond.

Klopt dit?

De mijne blijft ook net onder de 10, net de helpdesk gebeld. Dat is normaal, maar heb je wel het ventieltje die bij je gewichtje hoort erop zitten?

Hallo iedereen, ik zou graag preisoep pressure cannen maar heb de indruk dat prei niet echt aangeraden is op te pressure cannen?