Wecken en pressure canning in 1 batch
Ik ben verslaafd! Pc potjes Hebben me nu al meerdere keren uit de brand geholpen dit weekend. Druk, ziek + ziekig kind.
Niet alle gerechten kun je pressure cannen. (Helaas) Zoals spliterwten soep. Daarom vroeg ik me af: Kun je wecken en pressure canning in 1 batch? De pressure canner is groot, wat natuurlijk fijn is. Maar kostbaarder voor kleine batches.
Als ik het kan combineren scheelt me dat handelingen en kosten.
Bijv potten spliterwten soep (100 graden 90 min in weckketel bron: https://weckenonline.eu/recepten/erwtensoep/
et wordt heter in de pc, maar dat lijkt me geen probleem. Misschien veranderd smaak iets.
Samen met bijv. Producten die ook 90 min in de pc moeten. (Excuses weet niet hoe streep te verwijderen...)


















Cannen en wecken zijn verschillende dingen. Je kunt wel dat wat geweckt moet worden samen met iets dat gecannt moet worden samen PC’en lijkt me, maar je kunt beide methoden niet tegelijkertijd doen. Ik vraag me echter af wat je er werkelijk mee bespaard door dingen die misschien een kwartier geweckt moeten worden, 90 minuten in een PC te stoppen met de kans dat je het helemaal kapot gekookt hebt en niet meer lekker is. Natuurlijk wil je de pan maximaal vullen, maar dan zou ik daar zelf op ‘inkopen’, of iets anders erbij doen dat ook geweckt danwel gePC’t moet worden. Je kunt bijvoorbeeld zorgen dat je zakken met droge bonen in huis hebt en die als extra in je PC doen. Of haal een zak wortels of aardappelen extra. Zijn niet zo duur en altijd goed om op voorraad te hebben. Daarbij hoef je die ook niet tijdig te weken.