Een van de redenen om een pressure canner te kopen, was om mijn vriezer te kunnen legen. Afgelopen weekend ben ik daarmee begonnen en heb mijn voorraad runderschenkels en mergpijpen omgetoverd in een 18 uur getrokken runderbouillon en die heb ik vervolgens gecannt. Van de 11 liter water bij aanvang kon ik echt preciés 4 liter potten vullen.
Maar nu zat ik met het vlees, want geen enkel recept dat ik tegenkwam, gebruikte het om in de bouillon te cannen. Gelukkig vond ik vandaag in m’n ‘Amish canning book’ wél een algemeen recept waarbij gekookt vlees werd gebruikt. Een soort ‘mix & match’ recept, waarbij je bonen, groenten, aardappelen en vleesch samen in een bouillon cannt. Dus dat heb ik gedaan: borlottibonen, twee varianten aardappelen (zilte wadden aardappels en zoete aardappels), wortels, m’n gekookte rundvlees kliek, runderbouillon en wat rozemarijn en tijm erbij… Een echte winterse maaltijdsoep op deze zomerse…
Oh dat ziet er geweldig uit .! Maar je had toch ook gewoon alleen het vlees in de bouillon kunnen cannen dan had je bouillon met vlees als basis gehad voor welke soep je dan ook wilde maken .. maar dit is top .! Pot uit de kast opwarmen en aan tafel maar .. hoe lang heb je het in de PC gehad, 90 min .?