GHEE (houdbare boter)
Stapsgewijze handleiding voor het maken van ghee in de slowcooker (houdbare boter)
Ghee is een lang houdbare manier om boter te bewaren. Het wordt al duizenden jaren over de hele wereld gebruikt. Het is niet alleen houdbaar, maar heeft ook een hoger rookpunt dan boter.
Als ik zelf geen boter kan maken, kijk ik bij de plaatselijke supermarkt of er biologische boter in de aanbieding is. Ik gebruik ongeveer 2,7 kilo per keer als ik het in mijn slowcooker maak.
Ik heb ontdekt dat de slowcooker de makkelijkste manier is om ghee te maken. Slowcookers hebben een lage en constante temperatuur, en dat is precies wat u nodig hebt. Het proces is eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer de boter smelt, komen de melkbestanddelen en het water vrij. Terwijl het mengsel verder verhit, verdampt het water en worden de melkbestanddelen goudbruin. Door het koken van de melkbestanddelen krijgt de ghee een heerlijke…




















Hmmm… 2,7 kilo biologische roomboter kost je zo 50 euro 🥵 En ik dacht dat ghee buiten de koelkast veel langer houdbaar was.
Wat vind je het voordeel van het gebruik van ghee ipv roomboter of ossenwit?