top of page

Pressure Canning NL Community

Openbaar·461 Canner

Aardappels

Beste canners,


Ik heb 5 kilo doree aardappelen. Die wil ik graag in potjes hebben en ga deze dus pressure canner.

Nu had ik de vorige keer aardappels gepressurecant met water. Maar men vindt dat ze na openen dan te waterig smaken.. (bij aardappels vlees en groente).

Dus wilde daarom eens droog gaan cannen. Denken jullie dat deze aardappels dan beter uit het canningsproces komen?


En hoe lang moeten deze dan in de canner?


Alvast hartelijk dank,

170 weergaven
lutina
gisteren

Uiteindelijk de dore aardappels rauw en droog gecant met een scheut olijfolie.

Na cannen een weekje ofzo gewacht en de eerste aardappels gegeten. Waren goed precies gaar en veel beter dat de waterige aardappels van het nat cannen.


Volgende keer mss geen olijf olie.. maar iets anders..en ik denk dat ik zout zal toevoegen Maar zeker voor herhaling vatbaar!



bottom of page