Graag beginnen;-)
Hallo Allemaal
Ik wil binnenkort graag gaan beginnen met pressure cannen;-)
Hebben jullie tips wat je achteraf mischien gemist heb?
K wil graag zo goed mogelijk voorbereid zijn.. dankjewel allemaal
Liefs
Hallo Allemaal
Ik wil binnenkort graag gaan beginnen met pressure cannen;-)
Hebben jullie tips wat je achteraf mischien gemist heb?
K wil graag zo goed mogelijk voorbereid zijn.. dankjewel allemaal
Liefs
Beste canners,
Ik heb 5 kilo doree aardappelen. Die wil ik graag in potjes hebben en ga deze dus pressure canner.
Nu had ik de vorige keer aardappels gepressurecant met water. Maar men vindt dat ze na openen dan te waterig smaken.. (bij aardappels vlees en groente).
Dus wilde daarom eens droog gaan cannen. Denken jullie dat deze aardappels dan beter uit het canningsproces komen?
En hoe lang moeten deze dan in de canner?
Alvast hartelijk dank,
Uiteindelijk de dore aardappels rauw en droog gecant met een scheut olijfolie.
Na cannen een weekje ofzo gewacht en de eerste aardappels gegeten. Waren goed precies gaar en veel beter dat de waterige aardappels van het nat cannen.
Volgende keer mss geen olijf olie.. maar iets anders..en ik denk dat ik zout zal toevoegen Maar zeker voor herhaling vatbaar!
Recept voor 4 liter (quarts).
800 gr kipfilet
250 gram Spekblokjes
Olijfolie
4 uien
4 ons winterpeen of worteltjes in dunne schijfjes
Scheur het vlees in kleine stukjes van de botten/het karkas. Niet snijden.
Trek van de botten/het karkas in plm 3 uur een boullion met wat selderij en wortel.
Steriliseer ondertussen je potten en deksels (ik gebruikte 370 ml potten van Bonne Maman).
Verdeel de vleesstukjes over de potten, even aandrukken maar niet te compact. Laat plm 3 cm vrij onder de rand.
Doe warm water in je canner. Vul de potjes af met de gezeefde boullion, roer even door met een stokje om luchtbellen te verwijderen. Misschien kan je er dan nog iets boullion bij doen, hou iig 2 cm vrij.
Maak randen van potten schoon met papiertje met azijn, sluit potten af en zet ze in canner.
Hoi Anna, klinkt goed, ik maak ook van alle restjes van ons vlees en botten die we overhouden na de slacht botten bouillon of met wat vlees erbij. Is ideaal als basis voor allerlei gerechten die je er later weer mee wil maken.
Voor hen die van sperziebonen houden. Deze zijn bij de plus in de aanbieding.
Zo net even al mijn sperziebonen gecand helemaal blij mee de volgende zitten er al weer in daar kunnen wij wel een jaar van eten whahahwhahah
Zo alles is gecand.
Bij ons op de boerderij in Denemarken lopen onze kippen los over het erf en zorgen voor de eieren. We hadden wat haantjes te veel en dan is bij mij de regel, wie het eerst begint te vechten gaat eruit🙈😅 Gisteren was het dus de beurt aan onze vechtjas en heb ik chicken stock (bouillon) uit het ball receptenboek gemaakt https://www.ballmasonjars.com/blog?cid=chicken-stock-pressure-canning .
Vandaag hiervan dus kippensoep aan de hand van het volgende recept van ball
https://www.ballmasonjars.com/blog?cid=homemade-chicken-soup
Een deel is in potjes gegaan, ook een potje bouillon. De rest staat in de pan te wachten voor als de kinderen vanavond koud en moe terugkomen van sporten.
Mooi toompje! En knap dat je je kip kan eten die je aangekeken heeft tijdens het voeren.. 😅😅 ik kan het namelijk niet door mn strot krijgen dan..
En ik support dit soort lifestyle wel degelijk hoor!
Groetjes,
Kel
Ik voorzie een aardige oogst Patisson, iemand ervaring met cannen van deze vrucht? Ik oogst ze jong, dan zijn ze niet zo hard maar ook niet zo lang bewaarbaar. Ik heb nog ladingen gefermenteerde, en verwerkt in chutney en jams en en op zoetzuur van vorig jaar. Dus ik dacht, misschien in de pressure canner, kan dat? En hoe lang?
Officieel is het een pompoen, maar jong geoogst meer als een courgette.
Goedemiddag, afgelopen week mochten we plukken bij een lokale biologische boer en we mochten ook wat appels mee nemen of ja wat appels 2 volle kratten 😅
Nu wil ik deze verwerken, natuurlijk appelmoes en schil en kroon voor appel cider maar wie heeft er nog meer leuke recepten.
Alvast bedankt
Ik maak altijd in elk geval een aantal potten 'apple butter', zoals hier:
https://practicalselfreliance.com/apple-butter/
https://www.browneyedbaker.com/apple-butter-recipe/
Ik gebuik meestal het 2e recept. En appelazijn natuurlijk.
Beste Canners,
Het lijkt ons leuk om jullie te leren kennen! Daarom willen we vragen of jullie je willen voorstellen aan de hand van een bericht hier op de homepagina, waarin je ook je favoriete pressure can recept deelt.
Pressure Canning Products is nu een jaar oud en het is allemaal begonnen met een idee om pressure canners beschikbaar te maken in Europa. Het starten van een bedrijf is niet makkelijk en neemt een hoop uitdagingen met zich mee, maar wij zijn trots op hoe wij nu groeien en onze visie waar aan het maken zijn. Deze community vonden wij een belangrijke toevoeging aan onze website. Wij bieden producten en informatie, maar er zijn nog genoeg vragen waar wij geen antwoord op hebben. Daarom is de community een plek waar we allemaal onze ideeën en expertise kunnen delen met elkaar. Wij leren ook graag van jullie! De community is een…
Hallo ,
Ook ik ben nieuw met pressure cannen,
Ik heb een pan en nu wachten tot de groente uit de tuin komen.
Dat duurt nog even maar dan wil ik zeker gaan pressure cannen.
Ik kan daar toch ook de lege potten van Hak en andere fabrikanten voor gebruiken?
Vind het wel spannend allemaal. Gaat het lukken enz enz .
Heeft iemand ervaring met het pressure cannen van linzensoep of ander soort peulvruchten waar je grote hoeveelheid soep van gemaakt hebt en daarna gecanned hebt? Zo ja,.. leuk recept om te delen (en ook de can tijd)?
Ik ben even in de boeken gedoken en ik kwam dit tegen in mijn complete guide to home canning van de USDA. Dit gaat over soep maken maar ik neem aan dat @Michelle Z. dit recept kan gebruien voor haar linzen soep en @Bertina mauritz deze ook kan gebruiken voor haar erwten soep
Ik heb onlangs een workshop gevolgd bij de dames van pressurecanning.nl, zeker een aanrader.
Na deze workshop ben ik nu ongeveer een maandje aan het cannen en heb al een paar keer wat gemaakt. Bv pastasaus, aardappels, kidneybonen, aardappelsoep etc.
Al mijn tips zouden terug komen op: Begin klein en geniet van je werk. Waardoor je het leuk houdt voor jezelf.
Begin met makkelijke producten, (zoals bv een groente naar keuze). Maak een klein aantal potten, proef ze voordat je dit product nog een keer (in bulk) cant.
Lisa verkoopt ook een Ebook met recepten en pressure van tijden voor naar 15,-€, ook een aanrader.
Succes en veel plezier !