top of page

Pressure Canning NL Community

Openbaar·381 Canner

Resten kerstkalkoen.

Scheur het vlees in kleine stukjes van de botten/het karkas. Niet snijden.

Trek van de botten/het karkas in plm 3 uur een boullion met wat selderij en wortel.

Steriliseer ondertussen je potten en deksels (ik gebruikte 370 ml potten van Bonne Maman).

Verdeel de vleesstukjes over de potten, even aandrukken maar niet te compact. Laat plm 3 cm vrij onder de rand.

Doe warm water in je canner. Vul de potjes af met de gezeefde boullion, roer even door met een stokje om luchtbellen te verwijderen. Misschien kan je er dan nog iets boullion bij doen, hou iig 2 cm vrij.

Maak randen van potten schoon met papiertje met azijn, sluit potten af en zet ze in canner.

Ik heb het 75 minuten gecand; vergelijkbare Amerikaanse recepten voor kip geven dit aan voor 470 ml potten. Dus voor 370ml met kalkoen moet dit genoeg zijn!






Hoi Anna, klinkt goed, ik maak ook van alle restjes van ons vlees en botten die we overhouden na de slacht botten bouillon of met wat vlees erbij. Is ideaal als basis voor allerlei gerechten die je er later weer mee wil maken.

bottom of page