top of page

Pressure Canning NL Community

Openbaar·662 Canner

Wicked Wieners

ree

Als we naar Duitslands gaan voor boodschappen neemt m’n man altijd graag de Duitse currywurst mee.

Ik zag dit recept en had zoiets van: ik ga hem overtuigen dat dit hetzelfde is😅

Ik had een beetje over. Dat heeft hij gegeten en hij vond het inderdaad hetzelfde 🥳

ChatGPT heeft het voor mij vertaald:


Ingrediënten:

- 1 gallon uien (ca. 3,8 liter, ± 12 middelgrote uien)

- 1 gallon paprika’s (heet, mild of zoet – ca. 3,8 liter, ± 12 stuks)

- 2,7 kg hotdogs (ca. 6 pond)

- 1,9 liter ketchup (64 ounce)

- 400 g suiker (2 kopjes)

- 475 ml azijn (2 kopjes)

Bereidingswijze:

1. Snijd de uien, paprika’s en hotdogs in stukjes.

2. Doe uien, hotdogs, ketchup, suiker en azijn samen in een grote pan.

3. Kook dit geheel 10 minuten.

4. Voeg daarna de paprika’s toe en kook tot ze van kleur veranderen.

5. Doe het mengsel heet in gesteriliseerde potten en sluit goed af.

Inmaak:

- Wecken: 15 minuten.

- Of: pressure canner: 15 minuten op 10 pond druk.

Dit recept geeft ca. 19 pinten (± 9 liter).


195 weergaven
Yvon
Yvon
Aug 23

De hotdogs zijn al gaar, misschien daarom zo kort?


Ik heb een reactie op FB van een Amerikaanse dame die elk jaar een batch naam 50 potten maakt😂 dus ik ga er van uit dat dit prima gaat.


Jullie horen het als het niet goed gegaan is.

bottom of page