top of page

Best Sellers

Bekijk de webshop

Welkom bij Pressure Canning Products

'De Kenners onder de Canners'

Pressure cannen is de enige methode waarmee je voedsel met een laag zuurgehalte zoals groente, vlees en vis veilig kunt conserveren
zonder kans op botulisme.  

Het belangrijkste gereedschap wat je ervoor nodig hebt is de zogenaamde Pressure Canner. Een Pressure Canner heeft eigenlijk vrijwel dezelfde werking als een snelkookpan maar de opgebouwde druk en temperatuur in een Pressure Canner zijn hoger en van buitenaf controleerbaar. Dit is onmisbaar als je veilig onder hoge druk wil conserveren. Een Pressure Canner kan een temperatuur bereiken van 121 graden en hiermee wordt de botulisme bacterie gedood wat niet mogelijk is met wecken. 

Useful information

Pressure canning is still relatively unknown in the Netherlands. Actually, there is currently only 1 site that provides relevant information about this: boerderijineenrijtjeshuis.nl. They also have a nice youtube channel. From mid-August they also offer a course on everything you need to know about pressure canning. And what is rather handy for us Dutch people, they have converted all American sizes into liters and kilos and also offer the option to use Europian pots. Saves a lot of headaches.

Do you have questions?

376B5E20-5258-4784-9A65-88619DB77C18_1_105_c.jpeg

Bedankt!

bottom of page