Paté conserveren
Zojuist dit recept op Facebook gevonden. Lijkt me geweldig om ook kleine potjes paté op voorraad te hebben. Is dit gerecht ook te doen in de pressure canner? En dan wel of geen vocht toevoegen? Kleine potjes 75 minuten lijkt me in elk geval. Bedankt voor het meedenken!
198 weergaven
Ik heb beide gedaan. Een keer paté in de PC en een keer in de weckpot om het verschil te zien, te proeven. In de PC was er toch veel vocht vrijgekomen in de potjes. Toch meer dan bij het wecken. Smaak geen groot verschil, wel verschil in textuur van de paté zelf in de PC was veel droger. Wecken krijgt mijn voorkeur. De potjes moet je ook goed controleren of ze vacuüm getrokken zijn.
Wij eten nu nog van geweckte paté van juni 2024 die in een donkere kelder (constante temp 14°) bewaard word. Nog altijd heel lekker.
Paté van kippenlever krijgt hier de voorkeur en als drank voeg ik zelf gemaakte porto toe. Trouwens een potje dat niet ok is dat ruik je direct dus geen paniek het wijst zichzelf of het nog te eten is na een langere bewaar periode.