Kant en klaar pastasaus maken en pressure cannen.
Â
Ingrediënten voor 4 pints of 2 quarts:
Â
600 gr tomaten
80 gr uien
2 teentjes knoflook
100 gr paprika
90 gr champignons
500 gr gehakt
1 el oregano
2 el peterselie
20 gr bruine suiker
Zout en peper naar smaak
Wil je pastasaus zonder vlees voeg dan 500 gr extra groente toe.
Â
1.        Kook de tomaten in een grote soeppan voor 20 min tot ze zacht zijn.
2.        Haal de tomaten door de zeef en verwijder de huid en de zaden
3.        Fruit de ui en de knoflook.
4.        Als je pastasaus met vlees wil braadt dan het gehakt bruin en voeg daar alle groentes en kruiden aan toe.
5.        Als de groente zacht is voeg daar dan de tomatensaus aan toe en laat dit even sudderen.
6.        Vul de hete potten en hou 2,5 cm vanaf boven vrij. Prik er met een stokje in om luchtbellen te verwijderen. Maak de randen schoon en draai de deksel er vingervast op.
7.        Vul de canner met 3 liter heet water (max 80 graden).
8.        Pressure cannen:
·      Pints/kleine potten zonder vlees voor 20 min op jouw psi
·      Quarts/grote potten zonder vlees voor 25 min op jouw psi
·      Pints/kleine potten met vlees voor 60 min op jouw psi
·      Quarts/grote potten met vlees voor 70 min op jouw psi
Comentarios