top of page

Stoofvlees pressure cannen | conserveer jouw maaltijden

Foto van schrijver: Lisa Moll Lisa Moll

Conserveer je stoofvlees met een pressure canner om altijd wat in je voorraadkast te hebben staan voor een snelle maaltijd.


Stoofvlees pressure cannen

Ingrediënten:

1,5 kg Sukade lappen

2 appels

4  wortels

3 medium uien

250 gr champignons

250 ml Rode wijn

3 knoflook

250 ml water

4 laurier blaadjes

4 runderbouillon blokjes

Peper en zout

 

  1. Snijd het vlees in blokken van 2-3 cm en bruin ze in een grote pan. Voor optimale bruining kan je het ook in delen bakken zodat het vlees niet gaat stomen in de pan.

  2. Snijd de appel, wortel, ui en de knoflook.

  3. Voeg dan alle ingrediënten samen in de pan en laat alles gezamenlijk 1 uur sudderen.

  4. Vul je potten. Prik met een stokje de luchtbellen uit de potten, maak de randen schoon met azijn en draai de deksel er vingervast op.

  5. Vul de canner met 3 liter heet water (max 80 graden).

  6. Pressure can tijden:

    1. 75 min voor pints

    2. 90 min voor quarts



 
 
 

Yorumlar


bottom of page