Conserveer je stoofvlees met een pressure canner om altijd wat in je voorraadkast te hebben staan voor een snelle maaltijd.

Ingrediënten:
1,5 kg Sukade lappen |
2 appels |
4 wortels |
3 medium uien |
250 gr champignons |
250 ml Rode wijn |
3 knoflook 250 ml water 4 laurier blaadjes |
4 runderbouillon blokjes Peper en zout
|
Snijd het vlees in blokken van 2-3 cm en bruin ze in een grote pan. Voor optimale bruining kan je het ook in delen bakken zodat het vlees niet gaat stomen in de pan.
Snijd de appel, wortel, ui en de knoflook.
Voeg dan alle ingrediënten samen in de pan en laat alles gezamenlijk 1 uur sudderen.
Vul je potten. Prik met een stokje de luchtbellen uit de potten, maak de randen schoon met azijn en draai de deksel er vingervast op.
Vul de canner met 3 liter heet water (max 80 graden).
Pressure can tijden:
75 min voor pints
90 min voor quarts
Yorumlar