top of page

Workshop pressure cannen

Omdat pressure cannen voor Europa nog een vrij onbekend begrip is, begrijpen wij heel goed dat wij Nederlanders wel een workshop kunnen gebruiken. Tijdens de workshop leggen wij graag uit wat pressure cannen voor jou kan betekenen.

workshop nederlands pressure cannen

Pressure cannen klinkt ingewikkelder dan het is en het is ook begrijpelijk dat je het proces misschien eerst gezien wil hebben voor je jezelf in een nieuwe hobby gooit. Tijdens onze workshop zullen we dit stap voor stap uitleggen en kan je vervolgens zelf aan de slag met onze pressure canner de CanMate Presspan 22QT.


Wat kan je verwachten van onze workshop?


Theorie

De dag duurt van 10:00-16:00 en wij zullen gaan beginnen met de theorie achter het pressure cannen. Al deze informatie kan een beetje veel bij elkaar zijn dus daarom krijg je van ons een werkboekje waarin alle theorie nogmaals staat beschreven. Dan kan je het thuis nog een keer rustig doorlezen als je zelf aan de slag gaat. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Wat is pressure cannen?

  • Wat is botulisme en hoe vermijd je het?

  • Hoe bouw je de juiste druk op?

  • Wat kan je wel of niet pressure cannen?

  • Wat heb je allemaal nodig om te pressure cannen?Praktijk

Na een ochtend theorieles gaan we aan de slag met de praktijk. We gaan de groentes voorbereiden om de potten te vullen en gezamenlijk de pressure canner vullen. Dan lopen we langzaam alle stappen af tot het conserveren veilig afgerond is.

Al deze losse stappen staan wederom beschreven in je werkboekje zodat je het thuis nog eens kan nalezen.


Je wordt gevoederd

Natuurlijk kan je niet een hele dag zonder thee, koffie of wat lekkers. Uiteraard zit dit bij de workshop inbegrepen. Tijdens de volledig verzorgde lunch gaan we gezellig met alle cursisten aan een grote tafel genieten van wat er voor ons is voorbereid. Dieetwensen kun je doorgeven bij de inschrijving.Wat krijg je mee?

Aan het einde van de workshop kan je helaas niet meenemen wat we die dag hebben gecanned, want alles moet 24 uur afkoelen voor je het kan verplaatsen. Uiteraard is hier een oplossing voor: je krijgt van ons een (al eerder door ons met de pressure canner) gevulde mason jar naar huis, samen met onze mason jar opener! Dan kan je op een later moment het lekkers uit de mason jar proberen.

Daarnaast krijg je het eerdergenoemde werkboek mee naar huis waar de theorie en de praktijk in beschreven is. Tenslotte tref je in het werkboek een overzicht aan van alle pressure can tijden van verschillende gerechten en groentes.


Locatie, prijs en data

De workshop word gegeven in onze loods aan de Oudhuijzerweg 67 in Wilnis. Vanuit deze loods verschepen wij onze producten, waardoor je na de workshop eventuele producten zonder verzendkosten gemakkelijk kan aanschaffen en direct kan meenemen. Langs de weg kan je gratis parkeren en op 13 min loopafstand zijn 2 verschillende bushaltes.


Onze eerste editie zal op 20 juli 2024 plaatsvinden en om dit te vieren kan je de workshop nu boeken met korting. Onze workshop (inclusief eten en drinken) kost 95 euro. Met de korting is de workshop van 20 juli 2024 maar 75 euro. Voor meer data kan je hier terecht. De workshops zijn voor minimaal 6 en maximaal 15 personen.


Is het te ver?

Ook al is Wilnis in het midden van het land kunnen wij ons voorstellen dat het voor sommige mensen toch ver weg is. Niet getreurd want wij hebben een goede tip! Je kan namelijk bij Boerderij in een Rijtjeshuis ook een digitale cursus volgen! Deze cursus is voor een onbepaalde tijd van jou en je kan hem zo vaak volgen als je wilt. Wil je meer informatie over deze cursus klik dan hier.


Lijkt dit je wat?

Zou je je willen inschrijven voor een van onze workshops dan vinden wij dat natuurlijk super leuk! Let wel op, want per workshop hebben wij maar plaats voor max 15 mensen. Inschrijven kan hier.

Heb jij nog vragen voor ons dan kan je ze gerust bij ons kwijt via de e-mail info@pressurecanning.nlwebshop pressure canning products51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page