Vraag over drukgewicht, druk en droogkoken.
Hoi allemaal
Ik lees sinds mei vooral mee, omdat ik nog niet durfde te beginnen. Na een aantal jaar wecken wilde ik dolgraag overstappen, maar vooral de druk opbouw vond/vind ik spannend. Nu staan dan toch eindelijk mijn eerste potten in de ketel.
op mijn canner zat een zwarte drukgewicht en heb ik los een rode nageleverd gekregen. Dit was incl. Ventilatiepijpje. Nu heb ik alleen het gewicht gewisseld en niet het pijpje. Was dit de juiste manier, vraag ik me nu af terwijl mijn potten een kwartier op druk staan.
Ik hoor nml mijn gewicht niet rammelen, maar zie wel stoom ontsnappen.
Verder vraag ik me af of je pan nu niet droog kan koken. Mijn psi meter geeft nu aan dat hij op 14 staat. (10psi is voldoende). Doe ik iets fout, heb ik iets fout gedaan en mag/moet mijn fornuis nog lager. ( heb dit al wel gedaan).
Sorry het zijn toch best wat vragen merk ik, maar ik hoop dat iemand mijn vragen kan beantwoorden.
Alvast super bedankt.
Groetjes
Liesette
Ventiel voor 15 heeft een groter gaatje dan de 10 versie. Hier 2 weken bezig en alles naar wens. Goede potten gevonden met plop deksels, gaan hol staan met vacuüm. Bonen, soepgroenten, tomaten, vers appelsap. Er staat nog heel wat de wachten in de moestuin. Volg steeds de stapjes, 10 minuten stoomkolen, dan ventiel 10 erop. Gaat naar druk 10. Draaid rond als een stoommotor. 60 minuten laten gaan, dan verwarming uit, werk op inductie, laten afkoelen, dan deksel los, potten een 10 minuten laten staan, dan uit de drukpan. Dan 5 uurtjes afkoelen en de kast in. Hebben er al een 100 tal gedaan.