top of page

Pressure Canning NL Community

Public·523 Canner

Vleesch

Een van de redenen om een pressure canner te kopen, was om mijn vriezer te kunnen legen. Afgelopen weekend ben ik daarmee begonnen en heb mijn voorraad runderschenkels en mergpijpen omgetoverd in een 18 uur getrokken runderbouillon en die heb ik vervolgens gecannt. Van de 11 liter water bij aanvang kon ik echt preciés 4 liter potten vullen.


Maar nu zat ik met het vlees, want geen enkel recept dat ik tegenkwam, gebruikte het om in de bouillon te cannen. Gelukkig vond ik vandaag in m’n ‘Amish canning book’ wél een algemeen recept waarbij gekookt vlees werd gebruikt. Een soort ‘mix & match’ recept, waarbij je bonen, groenten, aardappelen en vleesch samen in een bouillon cannt. Dus dat heb ik gedaan: borlottibonen, twee varianten aardappelen (zilte wadden aardappels en zoete aardappels), wortels, m’n gekookte rundvlees kliek, runderbouillon en wat rozemarijn en tijm erbij… Een echte winterse maaltijdsoep op deze zomerse dag.




163 vues

Hoi Merel, ziet er perfect uit. Maar een vraagje doe je de bonen er gedroogd in?

bottom of page