
Pressure Canning NL Community
Sujets
Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Rara, wat ben ik aan het maken?
#hint Het is een (iets aangepast) recept van de Canning Diva
Houdbaarheid
Houden jullie een houdbaarheidsdatum aan voor groente vlees / vis e.d.?
Nu houden wij voor alles 1 jaar aan.. en dan rouleert de boel ook een beetje..
Maar stel dat iets minder snel rouleert, wat is dan een beetje gemiddeld qua einddatum?
houdbaarheid groenten
0%half jaar
0%1 jaar
0%2 jaar
0%langer dan 2 jaar
houdbaarheid vlees houdend
0%half jaar
0%1 jaar
0%2 jaar
0%langer dan 2 jaar
Ik heb net m'n eerste jars in de PC gehad 😂 kan er dus nog niets over zeggen, maar deze poule is wel heel handig 😉
Bessola/watergruwel
Beste mede canners,
In bessola zit gort, daarom denk ik dat je het niet kan conserveren dmv pressure canning. Klopt dit? Kan het mogelijk wel dmv wecken? Iemand ervaring hiermee?
Kan je wecken met de pressure canner met deksel in stoomstand? (Dus zonder gewichtje). Ik zag hierover ooit een filmpje (uit Amerika).
Alvast bedankt voor jullie kennis en ervaring.
Geen idee aangaande de watergruwel, voor zover ik weet kan dat inderdaad niet veilig met welke granen dan ook.
Maar wecken in een canner kan zeker. Het deksel dan inderdaad zonder gewicht, of helemaal zonder deksel.
Graag beginnen;-)
Hallo Allemaal
Ik wil binnenkort graag gaan beginnen met pressure cannen;-)
Hebben jullie tips wat je achteraf mischien gemist heb?
K wil graag zo goed mogelijk voorbereid zijn.. dankjewel allemaal
Liefs
Ik heb onlangs een workshop gevolgd bij de dames van pressurecanning.nl, zeker een aanrader.
Na deze workshop ben ik nu ongeveer een maandje aan het cannen en heb al een paar keer wat gemaakt. Bv pastasaus, aardappels, kidneybonen, aardappelsoep etc.
Al mijn tips zouden terug komen op: Begin klein en geniet van je werk. Waardoor je het leuk houdt voor jezelf.
Begin met makkelijke producten, (zoals bv een groente naar keuze). Maak een klein aantal potten, proef ze voordat je dit product nog een keer (in bulk) cant.
Lisa verkoopt ook een Ebook met recepten en pressure van tijden voor naar 15,-€, ook een aanrader.
Succes en veel plezier !
Aardappels
Beste canners,
Ik heb 5 kilo doree aardappelen. Die wil ik graag in potjes hebben en ga deze dus pressure canner.
Nu had ik de vorige keer aardappels gepressurecant met water. Maar men vindt dat ze na openen dan te waterig smaken.. (bij aardappels vlees en groente).
Dus wilde daarom eens droog gaan cannen. Denken jullie dat deze aardappels dan beter uit het canningsproces komen?
En hoe lang moeten deze dan in de canner?
Alvast hartelijk dank,
Uiteindelijk de dore aardappels rauw en droog gecant met een scheut olijfolie.
Na cannen een weekje ofzo gewacht en de eerste aardappels gegeten. Waren goed precies gaar en veel beter dat de waterige aardappels van het nat cannen.
Volgende keer mss geen olijf olie.. maar iets anders..en ik denk dat ik zout zal toevoegen Maar zeker voor herhaling vatbaar!
Sperziebonen
Voor hen die van sperziebonen houden. Deze zijn bij de plus in de aanbieding.
Vacuüm testen weckpot
Mooi, je ziet het ook vaak al aan de lipjes van het rubber die gaan naar beneden wijzen.

Het is weekend dus maar een klein voorraadje pastasaus gemaakt. Wel zo makkelijk dat je dat op een drukke dag dan zo van de plank kan trekken. Gemaakt aan de hand van het safe and tested recept van bernardin. Toch vind ik het wel een beetje spannend zo de eerste keer iets met veel vlees. 😅
Gaan jullie nog iets leuks/lekkers cannen dit weekend?

Zo, dat was weer even het laatste. Morgen weer gewoon aan het werk 😅
Zo! Dat was een dagje in de keuken nu mijn ventieltje weer meewerkt 🙂
Erwtensoep, worteltjes, bietjes, appelmoes en stoofpeertjes. Nu ff zitten 😅
Wauw! Dan heb jij hard gewerkt met deze hitte! Heerlijk he? om dan alles op een rijtje te zien staan….
Gisteren mijn canmate pressure canner binnen gekregen! Was supersnel in Denemarken! En natuurlijk meteen aan de slag gegaan met het boontjes recept van Boerderij in een rijtjeshuis !
Die canning diva heeft best leuke recepten online staan hè?