top of page

Pressure Canning NL Community

Public·680 Canner

GHEE (houdbare boter)

Stapsgewijze handleiding voor het maken van ghee in de slowcooker (houdbare boter)


Ghee is een lang houdbare manier om boter te bewaren. Het wordt al duizenden jaren over de hele wereld gebruikt. Het is niet alleen houdbaar, maar heeft ook een hoger rookpunt dan boter.


Als ik zelf geen boter kan maken, kijk ik bij de plaatselijke supermarkt of er biologische boter in de aanbieding is. Ik gebruik ongeveer 2,7 kilo per keer als ik het in mijn slowcooker maak.


Ik heb ontdekt dat de slowcooker de makkelijkste manier is om ghee te maken. Slowcookers hebben een lage en constante temperatuur, en dat is precies wat u nodig hebt. Het proces is eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer de boter smelt, komen de melkbestanddelen en het water vrij. Terwijl het mengsel verder verhit, verdampt het water en worden de melkbestanddelen goudbruin. Door het koken van de melkbestanddelen krijgt de ghee een heerlijke…


179 vues
Merel
Merel
(30. 8.)

Hmmm… 2,7 kilo biologische roomboter kost je zo 50 euro 🥵 En ik dacht dat ghee buiten de koelkast veel langer houdbaar was.


Wat vind je het voordeel van het gebruik van ghee ipv roomboter of ossenwit?

Tomaten Tomaten en Tomaten

313 vues
Merel
Merel
(23. 7.)

Oh, ben benieuwd! Ga ik kijken als ik terug ben van vakantie

Tayerblad of Spinazie

Kennen jullie Tayerblad? Eén Surinaamse bladgroente. Echt heel erg lekker. Ik heb die zelf in mijn moestuin staan.


Nou zou ik die graag pressure cannen voor de winter aangezien ik nu de nodige Tayerblad kan oogsten.


Ik zou het kunnen vergelijken met spinazie.

Dus.. wat is jullie gedachte over spinazie pressure cannen?

Kan dat?

Hoe zouden jullie dat proberen?

355 vues
Merel
Merel
(23. 7.)

Oeh, tayerblad is echt lekker! Mijn Javaans-Surinaamse schoonmoeder maakte dat, à la crème. Lekkerder dan spinazie 😊 Waar heb je het zaad gekocht?

Leuk weetjes over Mason Jars

241 vues

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Rara, wat ben ik aan het maken?

#hint Het is een (iets aangepast) recept van de Canning Diva



434 vues
Yvon
Yvon
(06. 7.)

Die canning diva heeft best leuke recepten online staan hè?

Leuke leerzame site

257 vues
Merel
Merel
(05. 7.)
Upraveno

Houdbaarheid

Houden jullie een houdbaarheidsdatum aan voor groente vlees / vis e.d.?


Nu houden wij voor alles 1 jaar aan.. en dan rouleert de boel ook een beetje..


Maar stel dat iets minder snel rouleert, wat is dan een beetje gemiddeld qua einddatum?

houdbaarheid groenten

  • 0%half jaar

  • 0%1 jaar

  • 0%2 jaar

  • 0%langer dan 2 jaar

houdbaarheid vlees houdend

  • 0%half jaar

  • 0%1 jaar

  • 0%2 jaar

  • 0%langer dan 2 jaar


247 vues
Claudia
Claudia
(30. 5.)

Ik heb net m'n eerste jars in de PC gehad 😂 kan er dus nog niets over zeggen, maar deze poule is wel heel handig 😉

Bessola/watergruwel

Beste mede canners,


In bessola zit gort, daarom denk ik dat je het niet kan conserveren dmv pressure canning. Klopt dit? Kan het mogelijk wel dmv wecken? Iemand ervaring hiermee?


Kan je wecken met de pressure canner met deksel in stoomstand? (Dus zonder gewichtje). Ik zag hierover ooit een filmpje (uit Amerika).


Alvast bedankt voor jullie kennis en ervaring.


400 vues
Kaz
(25. 5.)

Geen idee aangaande de watergruwel, voor zover ik weet kan dat inderdaad niet veilig met welke granen dan ook.

Maar wecken in een canner kan zeker. Het deksel dan inderdaad zonder gewicht, of helemaal zonder deksel.

Graag beginnen;-)

Hallo Allemaal


Ik wil binnenkort graag gaan beginnen met pressure cannen;-)

Hebben jullie tips wat je achteraf mischien gemist heb?

K wil graag zo goed mogelijk voorbereid zijn.. dankjewel allemaal


Liefs

507 vues

Ik heb onlangs een workshop gevolgd bij de dames van pressurecanning.nl, zeker een aanrader.

Na deze workshop ben ik nu ongeveer een maandje aan het cannen en heb al een paar keer wat gemaakt. Bv pastasaus, aardappels, kidneybonen, aardappelsoep etc.

Al mijn tips zouden terug komen op: Begin klein en geniet van je werk. Waardoor je het leuk houdt voor jezelf.

Begin met makkelijke producten, (zoals bv een groente naar keuze). Maak een klein aantal potten, proef ze voordat je dit product nog een keer (in bulk) cant.

Lisa verkoopt ook een Ebook met recepten en pressure van tijden voor naar 15,-€, ook een aanrader.

Succes en veel plezier !

Upraveno

Aardappels

Beste canners,


Ik heb 5 kilo doree aardappelen. Die wil ik graag in potjes hebben en ga deze dus pressure canner.

Nu had ik de vorige keer aardappels gepressurecant met water. Maar men vindt dat ze na openen dan te waterig smaken.. (bij aardappels vlees en groente).

Dus wilde daarom eens droog gaan cannen. Denken jullie dat deze aardappels dan beter uit het canningsproces komen?


En hoe lang moeten deze dan in de canner?


Alvast hartelijk dank,

503 vues
lutina
(29. 4.)

Uiteindelijk de dore aardappels rauw en droog gecant met een scheut olijfolie.

Na cannen een weekje ofzo gewacht en de eerste aardappels gegeten. Waren goed precies gaar en veel beter dat de waterige aardappels van het nat cannen.


Volgende keer mss geen olijf olie.. maar iets anders..en ik denk dat ik zout zal toevoegen Maar zeker voor herhaling vatbaar!



Sperziebonen

Voor hen die van sperziebonen houden. Deze zijn bij de plus in de aanbieding.


Vacuüm testen weckpot

Mooi, je ziet het ook vaak al aan de lipjes van het rubber die gaan naar beneden wijzen.

ree

Het is weekend dus maar een klein voorraadje pastasaus gemaakt. Wel zo makkelijk dat je dat op een drukke dag dan zo van de plank kan trekken. Gemaakt aan de hand van het safe and tested recept van bernardin. Toch vind ik het wel een beetje spannend zo de eerste keer iets met veel vlees. 😅

Gaan jullie nog iets leuks/lekkers cannen dit weekend?

Ziet er erg lekker uit jammie

ree

Zo, dat was weer even het laatste. Morgen weer gewoon aan het werk 😅

Zo! Dat was een dagje in de keuken nu mijn ventieltje weer meewerkt 🙂

Erwtensoep, worteltjes, bietjes, appelmoes en stoofpeertjes. Nu ff zitten 😅

karenhoofwijk
01. 9. 2024

Wauw! Dan heb jij hard gewerkt met deze hitte! Heerlijk he? om dan alles op een rijtje te zien staan….

Gisteren mijn canmate pressure canner binnen gekregen! Was supersnel in Denemarken! En natuurlijk meteen aan de slag gegaan met het boontjes recept van Boerderij in een rijtjeshuis !

Wat leuk! Waar woon je in Denemarken? Ik heb 3 jaar op Fyn gewoond..

    Service client

    Contact

    info@pressurecanning.nl

    Commande et livraison

    Payer

    Retours

    Garantie et réparation

    Pressure Canning Products

    Communicatieweg 17

    3641 SG Mijdrecht

    Tél. 085 800 2444 (du lundi au vendredi)

    • Instagram
    • Facebook
    • Youtube

    Conditions générales de vente

    politique de confidentialité

    Numéro de chambre de commerce : 91190312

    Numéro de TVA : NL865577286.B01

     

    bottom of page