Hoe kan ik hier foto's posten?
.
.
De eerste keer dat mijn PC aanstaat 🤩
Het gewichtje danst fijn
Maar de psi komt niet boven de 9.
Heb ik het goed dat dit evengoed oké is?
Hé Yvon, weet je inmiddels al waar het aan ligt waarom je PC niet tot de 10PSI komt .?
Ik wil morgen voor het eerst gaan cannen. Maar o.a. peultjes en groene tuinbonen staan niet in de lijst. Valt dit dan onder sperziebonen of onder erwten?
Hallo,
Nu het fruit weer begint te komen ben ik van plan om pie filling (taartvulling) te cannen .
Maar in elk recept dat ik vind wordt er gebruik gemaakt van clear gel for cooking wat ik hier in Belgie niet kan vinden.
Hoe vervang ik het of waar vind ik het of kan ik het uit het recept laten.
Vriendelijke groetjes Ingrid
Ik vind toevallig deze 'pie filling' zonder gebruik van 'clear jel'. Misschien het proberen waard?
Homemade Apple Pie Filling with No Clear Jel | Cosmopolitan Cornbread
Goedemiddag,
Ik heb gister de cursus gedaan en de pan gekocht. Ik ben helemaal geïnspireerd. Maaaarrr, zijn er eisen met waar je de potten bewaart? Donker?temperatuur?
Ik hoor het graag!
In het donker, in een plaats waar de temperatuur zo stabiel mogelijk is en het langst koel blijft in de zomer, meestal centraal in je woning, als je geen kelder hebt. Niet op elkaar stapelen, of met een laagje golfkarton ertussen.
Houden jullie een houdbaarheidsdatum aan voor groente vlees / vis e.d.?
Nu houden wij voor alles 1 jaar aan.. en dan rouleert de boel ook een beetje..
Maar stel dat iets minder snel rouleert, wat is dan een beetje gemiddeld qua einddatum?
houdbaarheid groenten
0%half jaar
0%1 jaar
0%2 jaar
0%langer dan 2 jaar
houdbaarheid vlees houdend
0%half jaar
0%1 jaar
0%2 jaar
0%langer dan 2 jaar
Ik heb net m'n eerste jars in de PC gehad 😂 kan er dus nog niets over zeggen, maar deze poule is wel heel handig 😉
Beste mede canners,
In bessola zit gort, daarom denk ik dat je het niet kan conserveren dmv pressure canning. Klopt dit? Kan het mogelijk wel dmv wecken? Iemand ervaring hiermee?
Kan je wecken met de pressure canner met deksel in stoomstand? (Dus zonder gewichtje). Ik zag hierover ooit een filmpje (uit Amerika).
Alvast bedankt voor jullie kennis en ervaring.
Geen idee aangaande de watergruwel, voor zover ik weet kan dat inderdaad niet veilig met welke granen dan ook.
Maar wecken in een canner kan zeker. Het deksel dan inderdaad zonder gewicht, of helemaal zonder deksel.
Hallo Allemaal
Ik wil binnenkort graag gaan beginnen met pressure cannen;-)
Hebben jullie tips wat je achteraf mischien gemist heb?
K wil graag zo goed mogelijk voorbereid zijn.. dankjewel allemaal
Liefs
Ik heb onlangs een workshop gevolgd bij de dames van pressurecanning.nl, zeker een aanrader.
Na deze workshop ben ik nu ongeveer een maandje aan het cannen en heb al een paar keer wat gemaakt. Bv pastasaus, aardappels, kidneybonen, aardappelsoep etc.
Al mijn tips zouden terug komen op: Begin klein en geniet van je werk. Waardoor je het leuk houdt voor jezelf.
Begin met makkelijke producten, (zoals bv een groente naar keuze). Maak een klein aantal potten, proef ze voordat je dit product nog een keer (in bulk) cant.
Lisa verkoopt ook een Ebook met recepten en pressure van tijden voor naar 15,-€, ook een aanrader.
Succes en veel plezier !
Gedroogde doperwten!
Ik zie deze niet terug in de beide e- boeken van Lisa. Of ik ben kippig, dat kan ook uiteraard geen probleem.
Dilemma en graag hulp!
Hanteren net als de gedroogde bonen/ kikkererwten?
Kom maar op and shoot!! Ben benieuwd!
Ps als kop zie ik staan Gedroogde bonen/ kikkerwten, waarna vervolgens over erwten gesproken wordt(afkorting van kikkerwten, of gewoon erwten?) Dus doperwten.
Hoi hoi, wij zijn net begonnen met preserveren en hebben een mooie aanbieding van snijbonen gevonden. Dus nu proberen te pressure cannen. Ik heb in de usda bundel gekeken en daar rekenen ze 20 min onder druk voor pints en 25 min voor quarks. Kunnen wij dit ook toepassen op de spruitjes én snijbonen (gesneden)?
Groetjes, Eveline en Jeanette
Ik heb van de week en te grote portie boerenkool stamppot gemaakt. Kan ik deze nu ook nog pressure cannen? En zo ja, moet hier dan nog water bij?
Denk het niet want er zit melk in ( neem ik aan )
Ik heb boerenkool en aardappelen appart in potten .
Iemand ervaring mee? Ik hoor heel graag hoe en wat. Ik heb mijn witlof altijd geweckt maar de weckketel is de deur uit en heb nu alleen de canner. Mijn witlof is klaar om geoogst te worden en hoor daarom graag òf je witlof kunt cannen en zo ja, hoe? Droog, in vocht (evt met toevoegingen), hoeveel minuten ect.
Mijn dank is groot!☺️
Heb het loepje gebruikt maar vond geen post over witlof.
Ja ik heb het pas gedaan, Op zijn kop rauw in de pot water erbij en 30 min. Gedaan. Zien er goed uit.
Hallo Canners, even een vraagje zijn de deksels voor eenmalig gebruik of gaan ze vaker mee? De eerste 4 potten die wij nu losgemaakt hebben daarvan zijn de deksels aan het roesten……
Groet Frank
Hoi, hier ook met sommige gerechten (vlees) al na 1x roestig uit de pressure Cannes, ook de schroefringen. Andere gingen wel 3x mee (groenten)
Hallo iedereen.
Ik heb een vraag omdat ik heel erg twijfel of het wel goed gaat.
Ik heb net een rondje gedraaid met twee verschillende potten.
Jam potjes met die zo'n rondje hebben wat je kan indrukken als het nog niet vacuüm getrokken is.
En mason ball potten met een "gewone" deksels zonder dat rondje in de deksel.
Ik probeer mijn pan voor de eerste keer uit. Ik zie geen stoom maar hoor wel een luid gesis. Het water in de ketel hoor ik ook duidelijk koken. Kan de timer van 10 minuten dan aan, of moet ik echt wachten tot ik stoom zie?
Ik ben zo bang dat ik de ketel droogkook!
Hallo :)
kan ik onderstaande in de pc doen?
750 gram half om half gehakt
5 uien fijngesneden
1,5 bollen knoflook fijngesneden
0,5 bos bleekselderij de stengels fijngehakt
Kan zeker! Ik gebruik bij boullion blokjes wel gistvrije. (Al zal het niet veel zijn)
Vraag
Wie van jullie is bekend met het merk
"All American Pressure Canner" en heeft daar ervaring mee?
Zij verschepen over het algemeen NIET naar Nederland dus ik vroeg me af of een van jullie er al in geslaagd is er een te bemachtigen.
Hoor het graag!
Nou ik heb dus zo'n ding. Op ebay besteld.
De reden voor mij was inderdaad omdat er geen rubber seal op zit wat regelmatig vervangen moet èn geen meter die je moet laten ijken ieder jaar.
Ik zie dat de service van pcnl prima is, maar wij hebben plannen om te emigreren naar Frankrijk en de post laat daar wel wat te wensen over.
Ik ben erg blij met het apparaat, echt een Amerikaan; lomp, niet moeders mooiste maar een echt werkpaard.
Ik hoop hier evenzogoed welkom te zijn en ideeën, ervaringen en recepten te kunnen delen.
Groet, Kaz
Ik vraag me af of je ipv zout peper en kruiden. Ook een bouillon blokje kan gebruiken in de soep . Kan dit met pressure cannen samen gebruikt worden?
Ik heb geleerd dat eigenlijk alles aan kruiden kan, zelfs dus bouillonpoeder of blokjes.
Even een technisch vraagje: ik let altijd op het metertje, dat die op 11 psi blijft. Mijn gewichtje gaat pas trillen bij 11,5 psi (zie foto)
Nu las ik op de website dat het gewicht gaat sissen en draaien bij 10 psi ( ik heb de eerste generatie canmate, dus niet met 2 gewichtjes).
Totnutoe deed ik altijd het gas lager als het gewichtje ging draaien en sissen om hem weer terug te krijgen op 11 psi. Had ik hem dan moeten laten draaien?
En is mijn metertje misschien niet goed afgesteld?
Oké, dat heb ik ook, dus betekend het nu dat je gewoon op 12kan cannen? Ik was altijd bang dat het te hard ging maar dat kan dus eigenlijk niet Ik heb ook die eerste lichting van pannen. Met één gewichtje alleen die zwarte
Hallo, ik heb via familie potten van de jumbo gekregen om te gebruiken voor wecken en pressure cannen, alleen zitten er gaatjes in de deksels helaas. Weet iemand of er voor dit soort potten ook ergens deksel te vinden zijn? De normale TO deksels passen niet.
Goedemorgen,
Sinds een paar weken heb ik een pressure canner en ben ik me flink aan het inlezen. Ik zie in Amerikaanse filmpjes dat er bij het inmaken van tomaten(saus) altijd acid of citroensap toegevoegd wordt. Is dit noodzakelijk? Verandert dit de smaak niet?
Hoi Inge, tomaten zitten net als peren op de grens of ze veilig ingemaakt kunnen worden of geweckt kunnen worden via de waterbad methode, ( dit is dus niet pressure cannen). Door het product iets zuurder te maken zakt het onder de veilige grens van 4.5 PH, om die reden wordt er vaak azijn of citroensap aan toegevoegd. Het hangt er vanaf hoeveel zuur je toevoegt of je het terug proeft in je saus.
Ik heb niet zo'n goede ervaring met de drukmeter bij de nieuwe pan, deze blijft hangen tussen de 5-10 psi. Dus moet ik op het gewichtje cannen. Nu wordt in alle filmpjes die druk op 10 benadrukt, dus dat vind ik best wel lastig. En bij het afkoelen ontdekte ik dat op de meter 0 níet betekent dat de druk ook van de pan is. Gewichtje stond wel stil. Maar flink wat druk en stoom kwam er nog uit. Dat voel je.
Ben ik de enige met dit probleem, hoe doen anderen dat?
Ps dit is een tweede vervangende meter. Ik heb contact gehad met de support, ik moet het er maar nee doen of laten callibreren. Ze schijnen niet zo betrouwbaar te zijn, de meters.
Beste Erna, Als ik zo op het filmpje kijk dan heeft deze manometer inderdaad een kalibreer beurt nodig en is er helemaal niks mis met de manometer. Het probleem is dat tijdens het verzenden de manometer niet altijd heel nettjes behandeld worden door de pakket diensten. Zodra hij een tik krijgt kan hij meteen al afwijken. Maar om je gerust te stellen er is helemaal niks mis met de CanMate je kan werken vanaf het trillen van het gewichtje. Die is altijd lijdend. Als je wil werken met de manometer dan kan het zo zijn dat bij verzending hij weer iets afwijkt of je hebt geluk. Het beste is dus inderdaad op locatie laten kalibreren en weer voorzichtig meenemen en thuis met zorg behandelen want de meters zijn niet heel betrouwbaar en wijken snel af. Vandaar dat de CanMate geleverd word met het geschikte gewichtje op je woonhoogte dan heb je altijd een betrouwbaar iets waar je naar kan refereren. Wat vervelend dat het twijfels met zich mee brengt dat willen wij natuurlijk niet. Wij vinden het juist belangrijk dat je met zelfvertrouwen aan de slag gaat. Sorry dat dit twijfels opwekte. Mvg, Lisa Moll Ervaringsdeskundige Pressure Canning Products
Ha allemaal,
Vandaag de pressure canner in gebruik genomen.
De meter komt niet boven de 9a10 uit.
Het rode gewichtjes maakt een enorm sissend geluid en draait heel hard rond.
Klopt dit?
De mijne blijft ook net onder de 10, net de helpdesk gebeld. Dat is normaal, maar heb je wel het ventieltje die bij je gewichtje hoort erop zitten?
Hallo iedereen, ik zou graag preisoep pressure cannen maar heb de indruk dat prei niet echt aangeraden is op te pressure cannen?
Ik denk, dat dat vrij goed gaat, ik heb zelf venkelsoep gepressurecanned, lijkt me t zelfde. Ik denk alleen dat prei in zn geheel te zeer snot wordt, vandaar dat ze t afraden
Weet er iemand toevallig waar je een maatje kleiner aan potjes kan kopen met een dubbele deksel zoals van pressure canning zelf?
Groetjes Romy
Hallo
Ball Mason Jar Crystal Regular 135 ml (4 pack) bij mason jar kitchen.nl. Heb er deze week de grote besteld wel nog niet toegekomen.
Ik volg zorgvuldig de handleiding en heb alsnog lekkage aan handvaten. Ik weet echt niet meer wat doen. Ben altijd bang dat hij gaat droogkoken 🤯. Enige tips?
Super service... mijn lekkage opgelost. ze hebben mijn deksel getest om vervolgens een nieuwe deksel toe te sturen.. vandaag opnieuw de pan gebruikt om mijn vlees te cannen... geen druppel meer bij de handvaten..! blij.
Hallo allemaal, ik had altijd een klein moestuintje in mijn achtertuin, maar sinds kort ook nog een tuin in een kas. Veel meer oogst dus. Ik hou niet van zoet en zuur dus dacht ik dat PC misschien wel iets voor mij is. Ik overweeg dus een pan te bestellen. Ik vraag me alleen af hoe de smaak is. Wordt alles heel zacht en zompig of blijft alles redelijk knapperig. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.
Groeten, Pascale
Ik ben heel tevreden met de producten die ik tot nu toe verwerkt heb. sperziebonen vind ik veel lekkerder dan uit de vriezer, pompoenblokjes, groentesoep, courgetteblokjes op bouillon en kikkererwten. Alleen de aardperen doe ik niet meer, die werden mij te papperig. Helaas dit jaar niet zo'n goede oogst uit de tuin, maar ik kan het zeker aanraden.
Goedemorgen allemaal,
Met redelijke spanning zijn wij, ik en mijn buurvrouw Ingrid, voor het eerst met de pan aan de slag. We gaan voorgegaarde bietjes cannen. Maar wilde toch even vragen of het klopt dat als er in het overzicht staat: (hot) dat dit product dus niet rauw gecanned kan worden?
Hallo Allemaal,
Net nieuw in de community. Vandaag voor het eerst de Pressure Canner gebruikt voor sperzieboontjes. Nu gebruik ik herbruikbare potten van supermarkt. Ik vermoed dat ik iets verkeerd heb gedaan want ze zijn geen van allen vacuüm. (Zijn nog niet afgekoeld) Heb de warme methode gebruikt. Kan ik ze evt opnieuw in de canner gooien?
Vind het zo zonde van mijn boontjes uit de moestuin…
Iemand tips
Dank voor jullie reacties. Helaas gebeurde er niks met de potten. Nog steeds niet vacuüm getrokken. Had me aan het juiste proces gehouden. Heb je online cursus aangeschaft Lisa. Toch maar de stoute schoenen aangetrokken en ze nog een keer gecand. Dan maar wat (te) gare boontjes. Heb er ietsje meer gekookt water bij gedaan. (Had me keurig aan de 2,5 cm gehouden de eerste keer) Randen afgenomen met azijn doekje.
Opnieuw gecand. En ze zijn dicht!!
Blij mee. Al doende leert men zeggen ze toch.
Goedemorgen iedereen,
Hier een beginner met cannen. Vraagje, hoe lang duurt het bij jullie voordat er stoom uit de het ventiel komt? Met hete potten en heet water. Ik hoorde van iemand dat dat al binnen 5 minuten was. Bij mij duurt het al snel 20-25 minuten. Waardoor je groenten natuurlijk ook zachter worden... en dat wil ik liever niet.
Het is echt zeer afhankelijk van waar je mee kookt. Sommige onderstellen hebben een turbo inductie als ik het even zo mag noemen en andere onderstellen duren inderdaad 20 min. Bij bij duurt het ook wel rond de 20 minuten aangezien ik een oud elektrisch kookplaatje heb
Ik heb een vraag, mogen de potten ook onder water staan als je gaat cannen. En de volgende vraag is kan je ook 2 lagen potten tegelijk cannen
Zoals ik lees in de gebruiksaanwijzing moet je de canner ALTIJD vullen met 3 ltr water. Anders weck je de onderste potten en can je de bovenste lijkt mij.
Ik heb de versie met 1 gewicht. (Om niet jaarlijks de drukmeter te hoeven callibreren) Kan ik ergens het 10 PSI gewichtje los kopen?
Hallo iedereen,
Ik heb een enorm aantal courgettes en zou hiervan graag soep maken. Ik weet niet meer waar maar ik heb ergens gelezen dat courgettes moeilijke te pressure cannen zijn?
Hallo, ik heb courgette soup in de pc gedaan, alleen heb ik de soup nog niet doorgestoken/gemixt. Zoals ik ook bij pompoensoep zal doen, heb ik de courgette in blokjes gelaten.
De potten staan nu al van 14/7/24 in de kelder.
Vandaag een pot open gemaakt en de soep afgewerkt/gemixt. Na 3 weken nog altijd lekkere soep en niet zuur. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat deze soep ook deze winter nog te drinken zal zijn.
Groetjes Liesbeth
Is dit normaal?!!
Staat gewoon in de (digitale) handleiding van je CanMate canner onder het kopje "Onderhoud": https://www.pressurecanning.nl/kopie-van-handleiding "LET OP:
De CanMate is gemaakt van aluminium. Dat betekent dat de CanMate al na 1 of 2 keer
gebruik zwart gaat uitslaan aan de binnenkant. Dat ziet er minder aantrekkelijk uit maar komt
door de combinatiewerking van water en zuurstof onder druk en het aluminium. Aluminium
heeft de eigenschap dat in combinatie met water en zuurstof het een laagje vormt, de
zogenaamde alumina-film. Dat laagje beschermt de canner tegen corrosie. Dat laagje heeft
geen schadelijke gevolgen. Je kunt de CanMate nog steeds gebruiken als soeppan of
snelkookpan."
Welke workshopvolger van vandaag, 4 augustus, heeft een foto gemaakt van de inductieplaat, of het merk opgeschreven. Mijn foto is blijkbaar niet goed gegaan.. dus kan er niet uit opmaken welke het is. Dank! Ook dank voor de leuke ochtend aan iedereen, de nieuwe ideeën en het ontmoeten van leuke nieuwe mensen. Dus twijfel je over de cursus... gewoon doen!
Goedemorgen iedereen
Ik heb sinds een paar dagen de pressure canner binnen.
Nu wil ik hem gebruiken, maar ik weet niet op welke PSI ik dat moet doen. Waar kan ik vinden op welke hoogte ik woon?
Groetjes Daniëlle
Ok bedankt